JOJ GROUP
2018
SOM MAMA

Úspech kníh Kristíny Farkašovej ukázal, že humorne a s nadhľadom ukázaná téma materstva je večne živá a má svoje široké publikum. Seriál televízie JOJ má ambíciu pretaviť jedinečného ducha a atmosféru jej kníh do vizuálnej podoby – v komediálnom seriáli o strastiach a slastiach partnerského života a nástrahách tehotenstva. Čo všetko sa ním končí a čo začína?

Keď sa nezávislá a rozbehaná Tina dozvie, že je tehotná, jej život sa obráti naruby. Aby toho nebolo málo, deti budú dve a ich otca Roba stretla iba nedávno a rozumejú si len v posteli. Začína sa šialená jazda naprieč siedmimi mesiacmi Tininho rizikového tehotenstva. Vďaka svojej kamarátke Agáte, ktorá čaká už svoje druhé dieťa, sa Tina zoznamuje s pestrou skupinou rodičov v očakávaní. Stretávajú sa spolu v materskom centre a ich rozdielne prístupy a povahy sú zdrojom mnohých konfliktov a komických situácií. Samozrejme, nesmú chýbať ani rodičia hlavných hrdinov a v partnerských vzťahoch to Tine poriadne zamieša aj kamarát a kolega Adam, ktorý vždy chcel byť niečím viac...

Každá epizóda seriálu má svoju hlavnú tému, ktorú čiastkovo riešia všetky postavy, každá zo svojej jedinečnej perspektívy. Tina a Robo si musia zvyknúť na spoločné bývanie, zoznámiť rodičov, zvládnuť finančné náklady, nápor materských fór a rôznych trendov, prípravu na pôrod, ale aj otázku, akú veľkú úlohu má hrať otec vo výchove detí a či sa žena musí vzdať svojej kariéry. Dej dopĺňajú Tinine bujné predstavy, ktoré divákom umožňujú vidieť realitu očami ženy s bohatou fantáziou. Všetko spája monológ Tiny (voiceover), ktorá s nezameniteľným humorom a nadhľadom glosuje preberané témy.

 

žáner: komediálny seriál na motívy knihy Kristíny Farkašovej „Som mama“

runtime: 40´

počet epizód: 20

produkcia: Michaela Čobejová

dramaturgia: Bronislava Balašková

scenár: Emília Martáková, Michaela Materáková, Lukáš Obermajer, Simona Rezníčeková, Mila Dromowich

réžia: Jan Novák

hrajú: Kristína Farkašová, Jiří Havelka, Boris Farkaš, Henrieta Mickovičová, Michaela Čobejová, Ady Hajdu a ďalší