JOJ GROUP
2018
VEĽKÝ BALÍK

Ide o adaptáciu jedného z najväčších a najúspešnejších rodinných formátov na svete, ktorý je overený v desiatkach krajín, vrátane Veľkej Británie (13 sérií), Talianska (14 sérií), Nemecka (9 sérií), Rumunska či Slovinska. Show sa u nás bude nakrúcať v jednom z najväčších filmových štúdií na Slovensku a diváci sa môžu tešiť na vskutku veľkolepú scénu vybavenú tou najmodernejšou technikou.

Východiskom a vzorom pre slovenskú verziu hry je taliansky model, ktorý má pestrý herný plán, prvky lotérie a je mimoriadne emotívny, napínavý a vcelku veľkolepý. Pracuje s možnosťou weekly verzie v súlade so zákonom o lotérii. Dvadsaťdva hráčov, ktorí v hre zastupujú jednotlivé regióny Slovenska, si na začiatku vylosujú svoje balíky, s ktorými hrajú počas celej relácie. Len jeden z hráčov sa dostáva do hlavnej hry, pre ostatných je pripravená doplnková tipovacia hra, vďaka ktorej aktívne sledujú show až do konca. Moderátor komunikuje cez telefón s bankárom, ktorý ponúka za balík hlavného hráča v rôznych častiach hry rôzne sumy. Súčasťou show je živá hudba, pracuje sa s reáliami prítomných hráčov a odkazuje sa predovšetkým na regióny, z ktorých hráči pochádzajú.

Moderátor show má rolu vidieckeho otca. Je srdečný, ale aj prísny, veľmi osobný, vyznáva tradičné hodnoty a pritom je veselý a berie veci s nadhľadom. Je prítomný počas celej hry, účinkujúcich sprevádza, povzbudzuje, drží im palce... jednoducho celú hru žije s nimi. Tejto úlohy sa v slovenskej verzii zhostí obľúbený moderátor Marcel Forgáč.

 

žáner: zábavná gameshow

runtime: 45´

počet epizód: 26

licencia: Deal or No deal © Endemol Shine

kreatívny producent: Rado Štefanov

réžia: Dušan Domanský

moderuje: Marcel Forgáč